Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: Veteran? (31-12-2011 11:29:57)
Verner Lundtoft Jensen #4586, reg. øsj
hej Knud
Velkommen blandt veteranerne!
Her følger en kopi af hvad du kan finde på vetranudvalgets side på denne hjemmeside!
Citat:
"Hvilke fordele opnås når bilen bliver 35 år?
Når bilen bliver 35 år bliver der mulighed for at få bilen registreret til veterankørsel, derved opnås en 8 årig syns periode.
Man skal henvende sig til motorkontoret for at få bilen registreret til veterankørsel. Får man bilen veteran registreret er der nogle begrænsninger i brugen af bilen som f.eks.
Må kun benyttes lejlighedsvis.
Må ikke benyttes til erhvervsmæssig personbefordring.
Må ikke benyttes til transport af farligt gods.
Må ikke udlejes uden fører.
Når bilen bliver 35 år bliver vægtafgiften nedsat til 25 % af den tidligere sats, nedsættelsen sker automatisk.
Syn af veteranregistreret biler
Som tidligere nævnt kan der opnås 8 årige synsperiode, når bilen er 35 år og registreret til veterankørsel.
Men der er en lille detalje som man skal være opmærksom på, det er at først 40 år efter førstegangsregistrering kan der opnås 8 årige synsperiode. Dette gør at hvis bilen bliver synet når den er 35 år skal den til syn igen når den er 40 år. Dette illustreres med et par eksempler her under.
Eks.
En serie III der første gang er registreret i 1972, bliver synet i 2007 (35år) og registreres til veterankørsel. Serie III’eren skal igen til syn i 2012, hvor det vil være 40 år siden den første registrering af serie III’eren. Herefter skal bilen til syn hvert 8. år. (2020-2028-osv.).
En serie IIa der første gang er registreret i 1967, bliver synet i 2006 (39år) og registreres til veterankørsel. Serie IIa’eren bliver igen indkaldt til syn i 2007 (40år), her efter vil den blive indkaldt til syn hvert 8 år. (2015-2023-osv.).
En serie I der første gang er registreret i 1951. Som først bliver indført, synet og registeret til veterankørsel i Danmark i 2006, bliver indkaldt til syn igen i 2007 (1951+40+8+8).
Men her efter går der 8 år inden næste syns indkaldelse kommer.
Flytning af synsdato
Bliver det gamle klenodie altid indkaldt til periodisk syn i vinter halvåret, hvor der saltes og man ikke ønsker ens fine gamle bil skal ud at køre.
Det kan faktisk lade sig gøre at flytte synsdatoen, det gøres ved at foretage et ekstra registreringssyn af bilen mellem 2 indkaldelser.
Biler bliver kaldt til periodisk syn ud fra dens første registrerings månedsdato. Datoen for indkaldelse kan være ændret, dette ses på registreringsattesten. På gamle registreringsattester (A5 størrelse) i feltet Periodisk syn står der valgfri synsdato. Nye registreringsattester (A4 Størrelse) på bagsiden i feltet Oplysninger om syn, er ligeledes oplyst valgfri synsdato.
Til det registreringssyn der skal fortages mellem 2 periodiske syn, skal der medbringes en udfyldt anmeldelsesblanket (fås på motorkontoret). Anmeldelsesblanketten bliver stemplet af synsvirksomheden, hvis bilen opfylder kravene til at blive synet. Anmeldelsesblanketten afleveres på motorkontoret, som vil registrere bilen med den månedsdato hvor man har været til registreringssyn." CITAT SLUT!
Mvh
Verner 4586
LR S1 1950

Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "svinghjul"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.