Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: for stort hul i fælg (16-12-2006 11:13:18)
Alexander Thorstein Jørgensen #7334, reg. nvsj
Hej Thomas,

Tillykke med dine "nye" fælge...
Du har imidlertid et problem idet der IKKE må være et "mellemrum" mellem fæl og nav. Fælgen hviler almindeligvis på både bolte/møtrikker (alt efter hvad der bruges på køretøjet) og anlægsfladen på den vandrette del af navet.
Jeg mener ikke at man kan få an adaptor der passer imellem fælg og nav, når der er tale om stålfælge.
Havde der været tale om alufælge kunne man have fået en sådan adaptor (kan ikke lige huske deres korrekte betegnelse i skrivende stund) - denne adapator gør at fælgen kan bruges på flere forskellige biler med samme hulafstand (bolte/møtrikker) men måske med forskellig navstørrelse. En sådan adaptor er normalt lavet af plastik eller aluminium.
Man kan desværre ikke bare lave en ring af ovenstående materialer og trykke ind i "mellemrummet". idet at en sådan ring skal være konisk og trykkes ind i fælgen bagfra således at den slutter helt tæt til fælgen og heller ikke kan "hoppe af" gennem fælgen når man kører. -
Så med mindre du altså har en drejebænk du kan sætte fælgen op i og dreje en konisk kant i centeret af fælgen og derefter leve din egen adaptor - og vel at mærke få den synet! Der vil nemlig være tale om en konstruktiv ændring og fælg, som skal godkendes, ellers vanker der store problemer i tilfælde af uheld!
Det vil der også gøre hvis man ufortrødent bruger fælgen uden adaptor idet belastningen på bolte/møtrikker og leje i nav bliver MEGET for stor og på sigt vil føre til "maskinskade" eller på godt dansk - lor.../hjulet brækker af - og forsikringen vil ikke dække skaden på eget eller andres køretøjer/egendele/ personskader - ergo bliver du PERSONLIGT ansvarlig - med stor sandsynlighed for at gå fallit og andet kedeligt i livet!

jeg ville levere dem tilbage eller sælge dem til en der kan bruge dem - sikkert en Defender

Men
Men held og lykke

Thorstein "7334
V8 - forhåbentlig snart med 18" Hurricane - they won WWII Det gjorde Fææærrrrrarii ikke!!! De var vist kollaboratører??!!
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "generator"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.