Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: typegodkendelse (14-01-2021 09:39:22)
Niels Lysebjerg #7732, reg. fyn
Synes vi har haft diskussionen for nyligt.

https://dlrk.dk/forum/indlaeg/164194

Efter sigende findes der ikke en typegodkendelse som personvogn specifikt til en serie III 88" Der findes en til serie 2, den er min egen 2a synet og godkendt efter.

jeg er dog lid uforstående overfor hvorfor der skal bruges særlige typegodkendelser eller dataerklæringer til personbiler vs varevogne. Der findes jo masser af Serie III 88'ere på hvide plader. Så vidt jeg ved er det nemlig kun chassiet der er typegodkendt. Resten er et spørgsmål om afgift. Der er jo ikke krav til godkendte seleforankringspunkter, airbags og andet moderne hejs.

Mht afgift, så har vi lige fået svar på fruens 88'er fra 1963, da vi også gerne vil have den på hvide plader. Her er afgiften ca 11.500,- inkl brændstofafgift. Afgiften beregnes efter nyprisen det pågældende år. Helt konkret er det 85% af 40% af nypris uden afgift men med moms. Dertil brændstofafgift. Der burde være et bilag i dit bindende svar, der viser hvordan de har regnet afgiften ud. Jeg kan kun gætte.

Lad os sige at du, som os, skal betale 5500,- i brænstofafgift. Så er der 11.000 i ren afgift. Regnet baglæns har vognen kostet ca 32.352,- uden afgift med moms. Det lyder plausibelt.

Du skal så være forberedt på at der den 1 juni med al sandsynlighed vil blive vedtaget en ny afgiftlov, med tilbagevirkende kraft, sådan at hvis dit bindende svar er givet efter den 18 december, så skal vognen måske afgiftfastsættes på ny og afgiften bliver så reguleret i forhold til allerede indbetalt afgift.

Som jeg har forstået de nye regler så er det nu 85% af 75% af nyprisen. Hvis din nypris er ca 32.000,- så vil afgiften være 20.400,- Det vil så være en anelse billigere end nu, da brændstofafgiften bortfalder.

Her kan du jo vælge at vente til efter 1 juni med at søge bindende svar, det vil sikkert tage en 3-4 måneder mere, eller du kan betale de 22.000,- nu og gå foråret og sommeren i møde i en vogn hvor hele familien eller en større gruppe af vennerne kan komme med ud at cruise, og så vente på efterreguleringen, hvis den nogensinde kommer.

Det forudsætter naturligvis at du kan få den på hvide plader, og det burde ikke være så svært. Der må være nogen der har gjort øvelsen for nyeligt?

Mvh Niels
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "forfjeder"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.