Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: Tur til Island 2013 (30-12-2012 13:51:29)
Dennis Bager
Mange tak for jeres indlæg og emails. Det er rigtig informativt. Især har vi fået at vide at færgen ikke er noget problem med at nogen andre evt. tager bilen derop.

F vejene er vi også glade for at høre om, da de jo ser ud til at være de rigtig sjove at køre på. Så har i mere information om spændende veje og gode steder at se, er du meget velkommen til at skrive om det.

Ang. Mary, så er hun bl.a. beskrevet her http://www.dennisbager.dk/Mary/bil.htm
Og som i kan læse, så har jeg kørt en del i 109'ere og er nærmest født og opvokset i sådanne køretøjer. Min far var i øvrigt med til opstarten af klubben på fyn og jeg har bl.a. taget det grønne terænkort i tidernes morgen.

Mary har stort set samme terængående egenskaber som en LR, bl.a. reduktionsgear. Bortset fra at ”påkørselsvinklen” er rigtig dårlig pg.a. at snuden hænger langt frem og tilsvarende bagved. Hun er meget mere behagelig da hun har 4 uafhængige affjedrede hjul og ingen stive aksler. Hun har permanent 4wd med en viskosekobling og differentialespær både foran og bagpå. Hendes frihøjde er faktisk bedre end en defender når man ser hende forfra, da hun ikke har noget differentiale hængende ned. Hun er med indbygget snorkel og kan derfor godt klare vand til ca. navlen. Men vi bryder os ikke så meget om at køre i dybere vand end ca. 55-60cm, som er gulvhøjden. Sidst vi kørte i dybere vand var i Australien, ca. 70-75cm og det var helt brunt vand og hjemsted for op til 6m lange krokodiller. Og da denne krydsning var ret lang, så kom der en del vand ind. Hendes forlygter sidder 100 cm over jorden (på det billede på linket fik vi ikke vand ind).

Vi kører for tiden på 215/75R15 General Grapper AT2.

Hun har indbygget ekstra reservetank på 80L, så samlet har hun en tankkapacitet på ca. 120-140L, hvilket er nok til ca. 1.000km offroad.
Endnu engang rigtig mange tak for jeres indput og i er velkomne til at komme med flere.

Med venlig hilsen
Dennis Bager
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "forfjeder"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.