tilbage

Land Rover Forum  

Index
28617: veteran-udvalget (31-10-2005 22:25:21)
Claus Pihl Christensen #6639, reg. øjyl (medlem) (ip-adr: 83.92.120.68)
Hvad:
Jeg har et spørgsmål omkring veteran-udvalgets rolle i DLRK. Hvem er de og hvad kan man bruge udvalget til? Jeg har søgt efter svar men uden held. Jeg har skrevet til Eli, men uden held.
Jeg har hørt, at udvalget lavede en ”udstilling” på landsstævnet, er det korrekt?

Hvorfor:
Jeg har gennem et par år været igang med at restaurere en serie2a fra 1966. Jeg havde mange spørgsmål undervejs. Nogle blev besvaret af jer kære forum, andre spørgsmål fik jeg besvaret, af folk i den engelske serie 2 klub. Jeg besluttede, at og lave en dansk hjemmeside til hjælp for andre, som forsøg på at besvare nogle af de spørgsmål der melder sig når man er i gang med et større restaureringsprojekt. Mit forsøg gik ud på, at se hvor mange serie2-3 medlemmer der havde brug for ekstra vejledning som jeg selv, når det kom til de lidt mere kringlede problemer. Det skal blot siges herfra, at siden langtfra er uddybende, men giver dog et overblik af omfanget. Det viste sig efter kort tid, at interessen for min hjemmeside var stor. Det har ført til et utal af telefoniske henvendelser omkring alt mellem himmel og jord. Og tak for det!

Hvordan:
Der skal ikke herske tvivl om, at DLRK’s forum er super godt! Og det er slet ikke en kritik heraf, hvis nogen tolker det sådan.
Nu er mit problem, at jeg er påbegyndt et serie 1. projekt. Det er som at starte ved Adam og Eva. Nu står jeg atter med en uendelig bunke af spørgsmål, både af historisk og teknisk karakter.
Det ville være rart hvis der var et par serie1-2-3 specialister i klubben som man kunne trække lidt på, når et særligt spørgsmål melder sig.

Hvad så:
Når min serie 1. er færdig om et par år, vil jeg selvfølgelig formidle min viden videre til andre. Men det var måske mere på sin plads hvis det kunne foregå i DLRK regi (mere officielt). Derved mener jeg at klubben bør udnytte den interesse der er hos dem som har særlig interesse i (Land Rover) veteraner (det historiske). Jeg har haft kontakt til rigtigt mange andre medlemmer som også er i gang med et ”historisk” projekt og samtalen lyder på at mødes og udveksle erfaringer. Det var bare min tilkendegivelse af, hvad et veteranudvalg bør indeholde. Jeg tager selvfølgelig gerne aktiv del!

Venligst Claus Pihl

En ung mand, snart ”gift” med en 54 årig englænder!

www.serie2a.dk
Index
28625: sv: veteran-udvalget (01-11-2005 12:13:54) (svar på 28617)
Lars Ellegaard Jørgensen #3926, reg. nsj (medlem) (ip-adr: 129.142.27.120)
Hej Claus

Jeg havde i sommer en "tråd" i forum, hvor vi bl.a. var nogle der forsøgte - lidt for sent måske - at stable et veteranarrangemant på benene i forbindelse med landstævnet, hvilket imidlertid ikke kunne lade sig gøre.

Jeg kontaktede i den forbindelse veteranudvalget, bl.a. også på opfordring fra andre ivrige debattører på forum, men helt uden respons. Jeg meddelte også, at jeg ønskede min serie 1 registreret i veteranafdelingen, og er fortsat helt uden respons.

Jeg har tidligere været ejer af såvel en serie 2 som en 2A og fik, da min serie 2 blev registeret i veteranfdelingen, tilsendt et klistermærke, og det har nok været i 1995-96. Siden har der ikke været nogen kontakt, så jeg synes egentlig, at det er med rette, at der spørges efter hvad - og om - der foregår - noget. Det er muligt der ikke er interesse blandt medlemmerne, det er bare ikke lige det man oplever når man møder veterankørere, som normalt brænder for deres gamle biler. Det kan også godt være at veteranudvalget besidder en stor viden om de gamle biler, men - undskyld - jeg synes bare ikke, at det kommer ud til medlemmerne.

Jeg vil derfor endnu engang opfordre til at veteranudvalget "kommer frem", eller til at medlemmerne her tilkendegiver, om der er interesse for særlige arrangemanter for de gamle biler, og ellers skal man måske bare lade det ligge, hvilket var min konklusion sidste gang. Hvis udvalget - som der skrives - har lavet en udstilling på landsstævnet har det da været for de få, eftersom det hverken har været annonceret eller i øvrigt offentliggjort nogen steder.

I øvrigt kan jeg helt tilslutte mig dit forslag om at mødes, både for erfaringsudveksling - og for at sparke dæk - men også til samlet kørsel med de gamle biler. Og det er måske ikke alle der synes det er det sjoveste lige at dyppe dem i den største mudderpøl, men hellere vil se på det historiske i forhold til hvilken anvendelse bilerne tidligere har haft. I 50'erne var Land-Rover'ne jo ikke legetøj, men praktiske arbejdsredskaber, min har f.eks tilbragt de første 20-25 år af sit liv som sprøjtebil på en maskinstation, og de næste 25 i laden samme sted indtil jeg fik øje på den.

Afslutningsvis vil jeg præcisere, at mit indlæg ikke skal opfattes som et angreb på veteranudvalget, men måske snarere som en undren lidt i tråd med, hvad du også skriver.

Lars Ellegaard
3926 Nsj
S1 80" 1952(B 916) og S1 107" 1955(projekt)
Index
28631: sv: veteran-udvalget (01-11-2005 17:21:57) (svar på 28617)
Michael Hviid Nielsen #6407, reg. øsj (medlem) (ip-adr: 194.239.227.78)
Hej Claus

Jeg kan kun tilslutte mig at vi i veteran-registret delte lidt erfaringer. Måske kunne man gøre det ved at medlemmer kunne se specifikt hvilke andre med-medlemmer der også er optaget i veteran registret, efter login på vores hjemmeside. Så kunne vi nok ad den vej finde ud af noget sammen.

Helt generelt synes jeg også vi mangler et sted at dele information - uden at man nødvendigvis har et spørgsmål.
Her på min vores arbejdsplads har vi en del kunder som kun kortvarigt benytter vores fasciliteter. For at samle viden om hvordan ting fungerer, hvem man spørger osv. har vi på vores intra-net et såkaldt Wikipedia (se: da.wikipedia.org/wiki/Forside). Det er en åben, netbaseret ordbog/leksikon hvor alle kan oprette nye opslag og skrive hvad de ved. Derudover en række "godkendte" indslag fra ledelsen.
Nu har jeg f.eks. lige købt og brugt ca. 9 forskellige mærker af skæreskiver til min vinkelsliber - og jeg ved hvilke få af dem der ikke er pengene ud af vinduet. Problemet er bare at det er kun hvis nogen spørger i forum at jeg fortæller det videre.

Det kunne måske også sættes op i det eksisterende roverforum ved at man istedet for at sætte kryds i "chassis, bremser, aksler" osv. satte flueben i "FAQ"(ofte stillede spørgsmål på engelsk) - sådan at ens indlæg - uden det behøvede være et spørgsmål - bare blev tilføjet til den kategori. Så skulle man bare kunne lave en fritekst-søgning indenfor kategorien "FAQ".

Bare lige sådan lidt ud af ærmet ...

Venlig hilsen

Michael Nielsen
#6407

PS. Tak for telefonisk hjælp Claus!
Index
28640: sv: veteran-udvalget (01-11-2005 22:24:25) (svar på 28617)
Svend Erik Jul Nielsen #3234, reg. nvsj (medlem) (ip-adr: 62.79.204.176)
Jeg har nyligt indsendt, et forslag til strukturændring, af veteranudvalget, således at udvalgets arbejde bliver mere uddellegeret. således at de regioner der har veteran folk, kan få representanter i udvalget, udvalget er for stor en opgave for kun en mand, så det vil glæde mig hvis i vil støtte mig når forslaget bliver forelagt, forslaget er sendt til hovedbestyrelsen og min regionsformand.

Mvh Svend Erik
Index
28683: sv: sv: veteran-udvalget (02-11-2005 19:47:38) (svar på 28640)
Claus Pihl Christensen #6639, reg. øjyl (medlem) (ip-adr: 83.92.120.68)
Hej alle tak for interessen.

Til svend: Har du en kopi af dit forslag til en strukturændring af veteranudvalget.

Jeg har snakket med et par stykker omkring veteranudvalgets opgave i DLRK. Nogle synspunkterne:

Evt. en repræsentant fra hver region, som har til opgave at opsnuse aktuelle historier.

Et team af medlemmer som skiftevis skriver et 1 sides indlæt i oasen omkr. et veteranrlateret emne.

Et brugbart register. Både med køretøjer og med frivillige kontaktpersoner.

Arrangere dæksparknings-træf og løb for dem, som ikke har interesse i, at kaste deres "klenodie" ud i et mudderhul.


Claus Pihl